피에로기
피에로기(pierogi)는 동유럽식 만두이다. 효모를 넣지 않은 반죽으로 만든 껍질에 재료를 넣어서 만든다. 안에 들어가는 재료로는 보통 감자, 자우어크라우트, 다진 고기, 치즈, 과일이 들어간다. 여기에 뵈르 퐁뒤, 사워 크림, 튀긴 양파와 같은 토핑을 곁들이기도 한다. 피에로기는 특히 폴란드와 우크라이나와 관련되어 있으며, 이 음식들은 국민식으로 간주된다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Pierogi
Pierogi are filled dumplings made by wrapping unleavened dough around a savoury or sweet filling and cooking in boiling water. They are often then pan-fried before serving. Pierogi are most often associated with the cuisine of Central and Eastern European nations. Pierogi are also popular in modern-day American and Canadian cuisine, where they are sometimes known under different local names.
[Learn more]Source : Wikipedia