완탕면
완탕면 또는 훈툰몐은 광둥의 국수 요리 중 하나이다. 광저우, 홍콩, 싱가포르, 말레이시아, 태국에서 특히 유명하다. 보통 따뜻한 국물에 가이란 같은 잎채소와 새우·닭고기·돼지고기 따위로 채워진 완탄을 고명으로 얹어서 만든다. 마카오 완탕면은 노랗고 쫄깃한 계란면에 작은 새우만두가 들어있으며 어포를 우려낸 맛있는 국물 맛이 여행객들을 사로잡는다.
[Learn more]출처 : Wikipedia
Wonton Noodles
In Guangzhou and Hong Kong, wonton noodles are usually served in steaming hot soup with shrimp wontons and garnished with leafy vegetables. There are plenty of variations of this popular Cantonese dish, with different toppings and garnishes. For example, the soup and wontons being in separate bowls, the noodles being served relatively dry, served with toppings and garnishes, dressed with sauce, or dipping the noodles in the soup to eat it.
[Learn more]Source : Wikipedia