괴즐레메
괴즐레메(Gözleme)는 튀르키예 요리의 하나로서 튀르키예식 부침개이다. 도우에는 보통 이스트를 넣지 않으며 오로지 밀가루, 소금, 물만으로 만들지만 이스트가 들어간 도우로도 만들 수는 있다. 바즐라마와 비슷하지만 버터나 기름으로 살짝 두르며 바즐라마는 지방 없이 준비된다. 도우는 얇게 만 다음 여러 토핑으로 채우고 밀봉한 다음 구이판 위에 조리한다. 괴즐레메는 유프카 도우의 미리 포장된 손으로 말아놓은 잎들로 만드는 경우도 있다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Gozleme
Gözleme is a savory Turkish stuffed turnover. The dough is usually unleavened, and made only with flour, salt and water, but gözleme can be made from yeast dough as well. It is similar to bazlama, but is lightly brushed with butter or oil, whereas bazlama is prepared without fat. The dough is rolled thin, then filled with various toppings, sealed, and cooked over a griddle. Gözleme may sometimes be made from prepackaged hand-rolled leaves of yufka dough.
[Learn more]Source : Wikipedia