이스켄데르 케밥
이스켄데르 케밥 또는 이스켄데르 되네르는 터키 서북부의 도시인 부르사의 요리이다. 이스켄데르 케밥은 19세기 말에 처음으로 요리를 발명한 이스켄데르 에펜디의 이름을 따서 지어졌다. 이스켄데르 케밥은 일종의 되네르 케밥으로, 얇게 썬 양고기에 토마토 소스를 얹고, 그 위에 요거트와 양 치즈를 얹은 후, 피데 빵을 함께 서빙하는 요리다. 음식이 서빙된 후에, 웨이터가 녹인 버터를 끼얹어 주는 것이 특징이다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Iskender Kebap
İskender kebap is a Turkish dish that consists of sliced döner kebab meat topped with hot tomato sauce over pieces of pita bread (sometimes croutons) and generously slathered with melted special sheep's milk butter and yogurt. It can be prepared from thinly and carefully cut grilled lamb or chicken. Tomato sauce and melted butter are generally poured over the dish live at the table, for the customer's amusement.
[Learn more]Source : Wikipedia