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나가사키 짬뽕
나가사키에서 탄생한 향토 요리로 닭고기와 돼지 사골을 배합해서 만든 뽀얗고 걸쭉한 국물로 유명하다. 채소, 고기, 어패류 등 산해진미와 함께 계절을 대표하는 굴, 조개, 죽순 등의 재료가 더해진다. 빨간 국물에 얼큰한 맛을 내는 우리나라의 짬뽕과는 달리 희고 순한 국물이 특징이다. 한 때 우리나라에서도 유행했던 나가사키 짬뽕의 원조가 바로 여기다.
Nagasaki Champon
Champon is a noodle dish that is a regional cuisine of Nagasaki, Japan. There are different versions in Japan, Korea and China. The dish was inspired by the cuisine of China. Champon is made by frying pork, seafood and vegetables with lard; a soup made with chicken and pig bones is then added. Ramen noodles made especially for champon are added and then boiled. Unlike other ramen dishes, only one pan is needed as the noodles are boiled in the soup. Depending on the season and the situation, the ingredients differ. Hence the taste and style may depend on the location and time of year.
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