훠궈 (火锅)
충칭에서 기원한 훠궈는 충칭 음식문화의 대표이자 충칭 시장문화를 반영한 음식이기도 하다. 충칭훠궈의 특이한 점은 마라향이 진해 한 순간에 식객들의 입맛을 정복하는 것이다. 정통 충칭훠궈는 순수 소고기 기름이 사용하며 신선로는 9개의 칸으로 나뉘어 있다. 이런 훠궈는 '주궁거(九宫格 아홉 개의 칸)'라 불리며 칸마다 다양한 식재료를 넣는다. 정통 충칭훠궈의 주 식재료는 소 천엽, 돼지 혈관, 오리 내장과 소 선지 등이며 식재의 맛을 진하게 유지하기 위해 양념을 담는 작은 접시에 참기름을 베이스로 다진 마늘 혹은 식초를 더해 곁들어 먹는다.
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Hot Pot
Archeological evidence shows that the earliest hot pots appeared around the Han dynasty. Diners among the nobility each had a personal pot. The pot was made of bronze, and named "Ran Lu". The main part of "Ran Lu" was a stove for carbon burning, with a plate for carbon dust under and a small pot above. Later, during the Qing dynasty, hot pot became popular among the emperors. In particular, the Qianlong Emperor was very fond of hot pot, and would eat it for almost every meal.
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