딴딴미엔 (탄탄면, 担担面)
'탄탄'은 짊어지다라는 뜻이다. 청나라 면 장수가 김이 모락모락 나는 통에 국수와 각종 재료를 담아 짊어 지고 다니면서 팔았던 면 요리다. 1841년쯤 쓰촨 성 쯔궁 시의 한 남성이 면 요리를 고안하여 청두 시에서 판 것으로 알려졌다. 현재 중화인민공화국에서는 쓰촨성의 등록상표다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Dandan Noodles
Dandan noodles or dandanmian is a noodle dish originating from Chinese Sichuan cuisine. It consists of a spicy sauce usually containing preserved vegetables (often including zha cai, lower enlarged mustard stems, or ya ca, upper mustard stems), chili oil, Sichuan pepper, minced pork, and scallions served over noodles. The dish can either be served dry or as a noodle soup.
[Learn more]Source : Wikipedia