레촌
레촌은 스페인 및 스페인의 옛 식민지였던 지역에서 먹는 애저(새끼 돼지) 바비큐이다. 필리핀, 쿠바, 푸에르토리코, 도미니카 공화국, 인도네시아의 술라웨시우타라 주, 스페인 그리고 스페인어를 사용하는 라틴아메리카 국가들에서 인기있는 요리이다. 필리핀에서는 대표적인 "국민 음식"으로 여겨진다. 필리핀의 대부분 지역에서는 축제, 기념일이나 특별한 행사가 있을 때 레촌을 준비한다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Lechon
Lechón is a pork dish in several regions of the world, most specifically in Spain and former Spanish colonial possessions throughout the world. Lechón is a Spanish word referring to a roasted baby piglet which was still fed by suckling its mother’s milk. Lechón is a popular food in Spain, Cuba, Puerto Rico, the Dominican Republic, and other Spanish-speaking nations in Latin America. The dish features a whole roasted suckling pig cooked over charcoal. It has been described as a national dish of Cuba, Puerto Rico, and Spain.
[Learn more]Source : Wikipedia